Vraag en antwoord

In de onderstaande tekst worden vragen die aan ons worden gesteld beantwoord. Wellicht staat er voor u informatie tussen waar u naar op zoek bent. Mochten onderstaande vragen en antwoorden nog niet voldoende duidelijkheid bieden dan kunt u altijd met ons contact opnemen.


Ik lees veel over renovatie, herstellen, repareren en restaureren van waterbouw technische houtconstructies. Hoe verhouden deze begrippen zich tot elkaar en tot het begrip waterbouwhout?
De termen renovatie, herstel, repareren worden veel in de GWW-sector gebruikt. Restaureren is een veel voorkomende term in de bouw, bijvoorbeeld hout restauratie in kerken of monumentale panden. Zoals wij dit zien is renovatie oftewel renoveren het herstellen van waterbouw technische houtconstructies. Bij restauratie oftewel het restaureren van waterbouw technische houtconstructies worden alleen traditionele materialen en technieken gebruikt om de constructie te herstellen.

Wat maakt de STEP-houtrenovatie methode zo onderscheidend?
-Een totaaloplossing bieden voor onze opdrachtgever
-Economisch voordeel: ca. 50% kostenbesparing.
-Duurzame oplossing: lage CO₂ uitstoot, besparing van tropisch hardhout.
-Geen omgevingsoverlast: fiets-, vaar- en voetgangersverkeer kan gewoon door.


Jullie CO₂ reducerende techniek lijkt ons zeer interessant. Wat kunt u nog meer vertellen over de CO2 footprint?
Per project kunnen wij de bespaarde CO₂ -uitstoot berekenen waarmee aantoonbaar de verminderde opwarming van de aarde in beeld komt.


Hoe staan jullie tegenover destructief onderzoek naar b.v. houtrot?
Zonder destructief onderzoek is niet goed in beeld te brengen tot hoever de softrot in het hout aanwezig is, en dus ook de herstelmethode (met of zonder glasvezelwapeningsstaven) niet nauwkeurig bepaald kan worden.


Welke garantie geven jullie op de herstelwerkzaamheden bij STEP Houtrenovatie?
Met STEP Houtrenovatie methode, staan wij voor 100% achter renovatie in plaats van vervanging en geven dan ook twintig jaar garantie op het geleverde werk.


Zijn jullie regio gebonden of voeren jullie de renovatiewerkzaamheden aan waterbouwhout in heel Nederland uit?
Ons werkgebied is heel Nederland en indien gewenst zelfs het buitenland.


Wij zijn een plaatselijke visvereniging. Aan ons viswater liggen enkele houten steigers. Kunnen we bij jullie ook terecht voor gebreken aan deze houten steigers?
Jazeker, ook gebreken aan houten steigers kunnen we voor u herstellen.


In onze gemeente hebben we enkele hardhouten bruggen. Het vermoeden is dat deze bruggen toe zijn aan een onderhoudsbeurt. Vermoedelijk houtrot. Zouden jullie deze voor ons kunnen inspecteren en adhv de inspectie een advies uit kunnen brengen?
Jazeker, graag maken wij een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.